Mettom | SEO-groei met de E.E.A.T. aanpak

Wie de complexiteit omtrent het werkgeverschap uit handen wil geven, moet bij Mettom zijn! Mettom biedt een complete dienstverlening aan in payrolling, waardoor hun opdrachtgevers zich kunnen focussen op datgeen waar zíj goed in zijn. Het is dan natuurlijk wel noodzakelijk dat Mettom goed vindbaar is voor die (potentiële) opdrachtgevers. Ze zijn dan ook flink aan de online marketing-weg aan het timmeren, en wij helpen ze daar graag een handje bij! In dit geval door middel van de E.E.A.T.-aanpak.

Wat is E.E.A.T?

Experience, expertise, authoritativeness, en trustworthiness. Dat is waar E.E.A.T. voor staat. Vandaag de dag behoren deze pijlers tot de belangrijkste binnen de kwaliteitsrichtlijnen van Google. Als je deze zaken goed op orde hebt, dragen ze hoe dan ook bij aan jouw organische vindbaarheid. Alle reden dus om ze mee te nemen in onze SEO-strategie voor Mettom.

Op naar de payroll-top!

Het doel van onze online marketing-inspanningen voor Mettom, is ervoor te zorgen dat zij dé autoriteit worden op het gebied van werkgeverschap en payrolling. De inspanningen die we samen met Mettom geleverd hebben, hebben ervoor gezorgd dat het aantal zoekwoorden waarmee Mettom in de top 20 rankt, flink is gestegen: van 436 woorden in november 2022 naar 2035 in november 2023. Daarvan ranken er nu 223 in de top-3 en zelfs 73 zoekwoorden in de featured snippet:

Dat wil zeggen dat Google mettom.nl op 73 zoekwoorden als belangrijkste bron van informatie ziet voor de doelgroep. Je kunt dus wel stellen dat de SEO-optimalisaties die zijn doorgevoerd, zijn vruchten dubbel en dwars hebben afgeworpen!

Onze SEO-strategie

Bij het schrijven van de content en het inzetten van linkbuilding, is zoveel mogelijk rekening gehouden met het E.E.A.T. principe van Google. Dat deden we zo:

  • Expertise: de waardevolle kennis die de medewerkers van Mettom in huis hebben, hebben we doorvertaald naar concrete informatie binnen de website. Zo kan elk bedrijf of elke persoon die op zoek is naar HR-gerelateerde onderwerpen, veel relevantie informatie vinden op de website Mettom.nl.
  • Experience: de artikelen binnen de kennisbank zijn geschreven met een hoge leesbaarheidsscore. Dat maakt het voor gebruikers gemakkelijker om de content te lezen en te begrijpen. Daarnaast hebben we op de juiste plekken call to actions geplaatst. Uit de sessieduur per pagina en de interactie binnen het blog, maken we op dat de ervaring op deze pagina’s positief is.
  • Authoritativeness: we hebben linkbuilding uitgevoerd voor de nieuw-gepubliceerde artikelen. Daardoor hebben we meer autoriteit gegenereerd voor deze blogs en werden de blogs ook sneller geïndexeerd. Binnen de website zelf hebben we ook meer interne links geplaatst naar de blogs. Ook die hebben bijgedragen een hogere score op autoriteit voor deze blog artikelen.
  • Trustworthiness: de content die we hebben gepubliceerd, is door medewerkers van Mettom geschreven. Dat merk je aan alles, wanneer je de teksten leest. Dat maakt de content zeer betrouwbaar en zorgt er bovendien voor dat er geen sprake is van duplicate content op externe websites. Tot slot is het overduidelijk dat hier geen AI tools zijn ingezet. 

De resultaten

Hierboven las je al dat de rankings enorm zijn gestegen sinds de doorgevoerde optimalisaties. Daarmee hebben we één van de belangrijkste SEO-kpi’s al te pakken. Maar er zijn meer zaken die meetellen. Zo heeft de doelgerichte en kwalitatief goede linkbuilding veel invloed gehad op de domain rating: die steeg in één jaar tijd van van 22 naar 30:

Maar iets dat minstens net zo noemenswaardig is, is de groei in organisch verkeer. De content optimalisaties zorgden namelijk voor een stijging van maar liefst 887,95%. Dit benadrukt nog maar eens de kracht en de impact van goede teksten. Content is key!

Tot slot, wat we natuurlijk ècht willen weten: wat zien we in de lead-aantallen? In elk geval een flinke groei! 

  • Open leads: + 82,56%
  • Gekwalificeerde leads: + 67,05%

Ben jij ook klaar voor de next step in jouw SEO-strategie? Pak de telefoon of mail ons! We nodigen je graag uit voor een vrijblijvende kennismaking onder het genot van een heerlijk Brabants kopje koffie.

Weten waar jij online marketing kansen laat liggen?

Neem contact met ons op voor meer informatie en kom erachter waar wij jouw online marketing naar een hoger niveau kunnen tillen.