Testersuite: +47% leads middels B2B compound SEO

Testersuite is een sterk team van ontwikkelaars van de gelijknamige cloudapplicatie Testersuite. Het is een krachtig testmanagement platform voor de voorbereiding, aansturing en uitvoering van alle soorten testwerkzaamheden. Testersuite had moeite met het genereren van gekwalificeerde leads (SQL’s). De vraag aan ons? Meer gekwalificeerde leads genereren. We zijn eerst gestart met de B2B SEO aanpak.

Inbound Marketing en een Account Based Marketing voorstel

Als onderdeel van de Inbound Marketing-strategie, hebben we SEO ingezet om relevant verkeer naar de website te trekken. Testersuite is actief in een nichemarkt, waardoor een klein aantal zoekwoorden relevant is en de doelgroep beperkt. Met een doelgerichte SEO strategie, het SEO compound model voor leadgen, hebben we de blogsectie van de website verrijkt met relevante content. Deze content bestond vooral uit behulpzame artikelen en uitdagingen die testers dagelijks tegenkomen. Daarnaast hebben we het blog verder verrijkt met branding-gerelateerde artikelen, waarbij testers geïnterviewd zijn.

De resultaten Q1 2024 vs. Q1 2023

  • Gewonnen deals: +67%
  • Inbound Leads: +47%
  • Websiteverkeer: +24%
  • Rankende zoekwoorden: 283 vs. 161
  • Rankende zoekwoorden in top-5: 23 vs. 9

We hebben, ten opzichte van Q1 vorig jaar, in het eerste kwartaal van dit jaar veel meer inbound leads en meer deals gerealiseerd. Dat komt doordat we in een zeer specifieke niche op meer zoekwoorden zijn gaan ranken, en ook binnen de top-5 met primaire zoekwoorden gegroeid zijn.

De vervolgstappen

We gaan de samenwerking tussen marketing en sales intensiveren met de Account Based Marketing aanpak. Dit doen we door middel van het opstellen van lijsten met prospects die benaderd kunnen worden vanuit LinkedIn Sales Navigator. Daarnaast worden er meerdere LinkedIn Automation campagnes ingezet middels Leadinfo en La Growth Machine. Op die manier kunnen we met compound SEO nóg meer leads genereren.

Ben jij ook klaar voor de ‘next step’ als het gaat om B2B compound SEO? Neem dan contact met ons op! We nodigen je graag uit voor een vrijblijvende kennismaking onder het genot van een heerlijk Brabants kopje koffie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *