Content Marketing

Create visuals
Contentplanning
Content briefings
Branding
Whitepapers & blogposts
Copywriting
Zoekwoordonderzoek

Met onze expertise in content marketing helpen we bedrijven om boeiende, relevante en impactvolle content te creëren die hun doelgroepen aanspreekt en betrekt. Je content marketing uitbesteden doe je bij Kick Off Digital!

Content Marketing uitbesteden?

Wij zorgen ervoor dat jij je kan focussen op je bedrijfsdoelen. Het uitbesteden van contentmarketing kan je veel tijd besparen. In plaats van zelf content te bedenken of te schrijven en in te zetten, kun je dit overlaten aan Kick Off Digital: gespecialiseerd in content marketing!

Daag ons uit!

Flore Keller

Content Specialist

Wat begrijpen we onder content?

Er zijn verschillende zaken die vallen onder de noemer ‘content’. Wij maken het onderscheid tussen online en offline content.

  • Online content: denk aan social media teksten, een blogpost, een landingspagina op een website, een SEO-tekst, video content etc.
  • Offline content: onder andere brochureteksten, flyers, teksten voor magazines, kranten etc.

Voor zowel online als offline content hanteren we altijd een andere benadering. Een social media tekst vraagt niet dezelfde benadering als bijvoorbeeld een informatieve tekst. Daarom is het belangrijk om altijd te starten bij een helder stappenplan. Wat wij dan precies gaan doen, lees je hieronder.

Wat gaan we doen bij content marketing?

Keyword Research

Voordat we starten met het schrijven van content, maken we altijd een helder zoekwoordenonderzoek op. Dat doen we om te achterhalen welke zoektermen je doelgroep gebruikt bij het zoeken naar informatie over jouw bedrijf. Deze eerste stap hanteren we alleen bij het opmaken van SEO-content.

Contentplanning & tone of voice document

Bij het opstellen van een contentplanning doorlopen we essentiële stappen: strategisch plannen, organiseren en beheren van content. De planning omvat onderwerpen en doelstellingen, ondersteund door een tone of voice document voor consistente merkcommunicatie

Content creatie

Wanneer het zoekwoordenonderzoek is afgerond, de contentplanning staat en het tone of voice document helder is, starten we met schrijven van de content. De content creatie gebeurt altijd door onze in-house copywriter: een echte specialist op vlak van schrijven.

PR

Public Relations (PR) vormt een essentieel onderdeel van de marketingstrategie, waarbij het bouwen en onderhouden van relaties met verschillende belanghebbenden centraal staat. Door middel van PR verkrijgt jouw merk meer geloofwaardigheid en vertrouwen van je (potentiële) klanten.

Hoe kan een goede content marketing strategie bijdragen aan het succes van jouw onderneming?

Een goede content marketingstrategie kan op verschillende manieren bijdragen aan het succes van jouw onderneming:

  • Verhoogde merkbekendheid: door waardevolle content te produceren en te delen die relevant is voor jouw doelgroep, vergroot je de zichtbaarheid en bekendheid van jouw merk. Dit helpt om jouw merk te positioneren én om top-of-mind te blijven.
  • Aantrekken van doelgroepen: een effectieve content marketingstrategie richt zich op het aantrekken van jouw ideale doelgroep door content te creëren die aansluit bij de interesses en behoeften van deze doelgroep. Door waardevolle informatie te delen, trek je potentiële klanten aan die op zoek zijn naar oplossingen die jouw bedrijf kan bieden.
  • Genereren van leads en conversies: het uiteindelijke doel van ieder bedrijf is natuurlijk scoren! Goede content marketing is een belangrijk onderdeel van je algehele online marketingstrategie. Het levert dan ook een waardevolle bijdrage aan het genereren van leads.

Onze Content Marketing cases

Neem een kijkje naar onze cases waar we klanten hebben geholpen met Content Marketing!

Maak kennis met onze content marketing specialisten

Met een team van ervaren content marketeers en copywriters staan we klaar om jouw merkverhaal tot leven te brengen en jouw doelgroep te betrekken op alle relevante digitale kanalen. Benieuwd geworden naar al onze diensten? Je checkt ze op deze pagina!

Aan de slag met Content Marketing? Laat de experts van Kick Off Digital je helpen!

Thom van de Donk - B2B online marketing strateeg
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Wat is (B2B) content marketing?

Content marketing is een strategische benadering van marketing waarbij waardevolle, relevante en boeiende content wordt gecreëerd en verspreid om een ​​specifiek publiek aan te trekken, te betrekken maar vooral te behouden.