Local SEO

Pinterest-profiel optimalisatie
Zoekwoordonderzoek
Contentstrategie
Board- en pin-optimalisatie
Analyse en bijsturing

Local SEO

Lokale SEO is een onmisbare strategie als jouw bedrijf op zoek is naar lokale klanten. Het vergroot jouw online zichtbaarheid en trekt meer potentiële klanten aan. Je local SEO uitbesteden doe je bij Kick Off Digital!

Daag ons uit!

Thom van de Donk - B2B online marketing strateeg

Thom van de donk

SEO Strateeg

Local SEO uitbesteden?

Het uitbesteden van lokale SEO aan een ervaren en gespecialiseerd digitaal marketingbureau, biedt tal van voordelen voor jouw bedrijf:

  • Expertise: we beschikken over de nodige expertise om effectieve lokale SEO-strategieën te ontwikkelen en uit te voeren die jouw bedrijf helpen te groeien.
  • Continue optimalisatie en verbetering: lokale SEO is een voortdurend ontwikkelend proces dat op regelmatige basis om monitoring, analyse en aanpassing vraagt. Als gespecialiseerd bureau zullen we jouw lokale SEO-campagne voortdurend monitoren, optimaliseren en verbeteren. Zo zorgen we ervoor dat jouw bedrijf blijft groeien in de lokale zoekresultaten.

Wat is Local SEO?

Lokale SEO is een onderdeel van SEO-marketing en is relevant voor bedrijven met een lokale focus. Local SEO (lokale zoekmachineoptimalisatie) is een uitgebreide aanpak die ervoor zorgt dat jouw bedrijf opvalt in lokale zoekresultaten, waardoor je meer relevant verkeer naar jouw website trekt en uiteindelijk meer leads en verkopen genereert. Lokale SEO richt zich trouwens op zowel Google Search als Google Maps.

Ligt jouw focus (deels) op lokale klanten? Dan is lokale SEO een essentieel onderdeel van jouw digitale marketingstrategie!

Wat zijn lokale zoektermen?

Lokale zoektermen zijn zoekwoorden met een lokale zoekintentie. Dat betekent: gebruikers die een zoekwoord gebruiken om te zoeken naar een bepaald product, dienst of service in de buurt. Vaak wordt er gebruikgemaakt van zoektermen die een letterlijke locatie bevatten. Bijvoorbeeld: digitaal marketingbureau Valkenswaard.

Voor wie is lokale SEO?

Voornamelijk is lokale SEO interessant voor bedrijven die afhankelijk zijn van lokale (potentiële) klanten, zoals:

  • Servicebedrijven: denk aan lokale installatiebedrijven, technische installateurs, loodgieters etc.
  • Lokale professionals: bijvoorbeeld een advocatenkantoor, een tandarts- of dokterspraktijk.
  • Fysieke winkels: zoals boetieks die lokale klanten willen trekken om de winkel te bezoeken.

Hoe kan local SEO marketing bijdragen aan het succes van jouw onderneming?

Een heldere lokale SEO strategie kan op verschillende manieren bijdragen aan het succes van jouw onderneming. Wij zetten de belangrijkste een rijtje:

  • Specifieke targeting: het omvat het nauwkeurig richten van online content en signalen naar een lokale doelgroep.
  • Kostenbesparend: in vergelijking met traditionele marketingmethoden kan lokale SEO kosteneffectiever zijn en een beter rendement op investeringen opleveren.
  • Betere concurrerende positie: Doordat lokale SEO zich richt op het verhogen van de vindbaarheid van uw bedrijf voor klanten in de omgeving, kun je beter concurreren met andere lokale bedrijven.

Een goed gestructureerde local SEO marketing strategie is een cruciaal onderdeel om jouw online aanwezigheid te optimaliseren en de zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten. En dat allemaal binnen een specifieke geografische locatie of lokale markt.

Wat gaan we doen bij local SEO?

Om je lokale vindbaarheid te vergroten, gaan we een aantal belangrijke stappen doorlopen om tot het gewenste resultaat te komen. We zetten er enkelen op een rijtje.

Google Mijn Bedrijf optimalisatie

We zorgen ervoor dat de Google Business vermelding van je bedrijf geoptimaliseerd is met nauwkeurige bedrijfsinformatie, zoals naam, adres, telefoonnummer, openingstijden en categorieën. Daarnaast stimuleren we positieve beoordelingen van tevreden klanten.

Zoekwoordonderzoek en -strategie

We analyseren zoekwoorden om relevante termen te vinden die mensen in onze regio gebruiken bij het zoeken naar onze producten of diensten. Het zoekwoordenonderzoek gebruiken we als basis voor het maken van content briefings. Met die briefings gaat de copywriter aan de slag met het schrijven.

Structured data optimalisatie

Structured data optimalisatie is essentieel voor Lokale SEO-strategieën omdat het helpt zoekmachines beter te begrijpen waar een bedrijf zich bevindt en welke services het biedt. Bij Kick Off Digital gebruiken we dit krachtige instrument om de online aanwezigheid van lokale bedrijven te versterken.

Real-time monitoring en bijsturing

Bij Kick Off Digital maken we gebruik van geavanceerde tools en technologieën om de prestaties van lokale SEO-campagnes voortdurend te monitoren en te analyseren. Door real-time gegevens te verzamelen over o.a. rankings, conversies en concurrentie krijgen we snel inzicht in de lokale prestaties.

Onze Local SEO cases

Neem een kijkje naar onze cases waar we klanten hebben geholpen met Pinterest SEO!

Maak kennis met onze local SEO specialisten

Ons team van SEO-specialisten staat klaar om je te helpen bij het optimaliseren van je website en het versterken van je lokale aanwezigheid. Met expertise in de laatste SEO-trends denken wij kritisch mee over waar jouw doelgroep naar zoekt en hoe je via SEO als het ultieme antwoord naar voren kunt komen in zoekmachines. Ontdek hoe onze lokale SEO-specialisten jou kunnen helpen om je bedrijf te laten groeien. Kom meer te weten over ons!

Thom van de Donk - B2B online marketing strateeg
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.